Cazane pe lemne 

 

Centrale termice de pardoseala - cazane de lemne

Centralele de pardoseala au puteri cuprinse intre 15 – 170 kW si pot fi construite atât pentru combustibil gazos, cât si pentru combustibil lichid (gaz petrolier lichefiat, petrol) sau solid (carbune, lemn, peleti - cazane pe lemne). Constructia acestor centrale este cu camera de ardere deschisa. Randamentul lor termic brut trebuie sa fie cel putin 90 % la centralele functionând cu combustibili gazosi sau lichizi si cel putin 80 % la centralele functionând cu combustibili solizi fiind cazane pe lemne. In România, daca puterea lor depaseste 0,1 Gcal/h (116,3 kW), trebuie amplasate in incaperi cu destinatia exclusiva de sala a cazanelor.

  

Cazane de incalzire cu volum mare de apa

 Sunt cele mai mari cazane folosite pentru incalzire centrala. Sunt de tipul cu volum mare de apa, ignitubulare, cu trei drumuri de gaze. Puterea lor poate atinge câtiva megawati. Folosesc combustibil gazos (gaz natural) sau lichid (combustibil lichid usor). Nu se mai construiesc pentru combustibili solizi, deoarece, datorita puterii lor mari, alimentarea manuala cu combustibil ar fi foarte obositoare, iar un sistem de alimentare mecanica necesita o instalatie suplimentara, care aduce complicatii prea mari. Randamentul lor termic brut este putin peste 90 %. In ultimul timp au aparut si versiuni de cazane cu condensatie.

 

 In cazul in care in afara de incalzire este nevoie si de abur pentru diverse procese tehnologice, de exemplu spalare cu abur, sterilizare, calcare cu calandre incalzite cu abur, fierbere cu abur, se justifica folosirea la incalzire a cazanelor de abur cu volum mare de apa, apa pentru incalzire fiind produsa in acest caz intr-un schimbator de caldura.

 

Firma Delivery executa service centrale termice Junkers, Bosch, Buderus, Ariston si lucrari de instalatii sanitare, termice in judetul Covasna .